Football Talk

Η Νάπολι είναι «φωτιά» και ο Μαραντόνα… χαμογελάει από ψηλά (video)

Η Νάπολι είναι «φωτιά» και ο Μαραντόνα… χαμογελάει από ψηλά (video)
Φανταστικό ξεκίνημα στη Serie A κάνει η Νάπολι, με τους οπαδούς της να ονειρεύονται την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 31 ολόκληρα χρόνια.
Σχετικά Άρθρα
Το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της κάνει η Νάπολι στη Serie A με τις 8 συνεχόμενες νίκες, ισοφαρίζοντας την επίδοση της σεζόν 2017/18. Εκείνη τη χρονιά η Γιουβέντους κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα με 4 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Νάπολι, αλλά φέτος οι «παρτενοπέι» αισιοδοξούν πως ήρθε η σειρά τους να χαμογελάσουν.

Με τη Γιουβέντους να έχει χάσει νωρίς σημαντικό έδαφος στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου, η Νάπολι βλέπει πως ο δρόμος για το σκουντέτο είναι… ορθάνοιχτος. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι βρίσκεται στην κορυφή της Serie A, δύο βαθμούς μπροστά από τη Μίλαν. «Όταν έχεις δυνατούς παίκτες στην επίθεση, υπάρχουν περισσότερες λύσεις, κι έτσι ελπίζεις πως κάτι καλό θα συμβεί. Βλέπω βελτίωση στη νοοτροπία και τη συνοχή της ομάδας. Η επιστροφή του Πολιτάνο και του Ινσίνιε μας δίνει δύναμη και τονώνει το ομαδικό πνεύμα», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός στο DAZN.

Η νίκη απέναντι στην Τορίνο ήρθε με το γκολ του Οσιμέν στο 81’ λυτρώνοντας τους «παρτενοπέι». Τα «σημάδια» της αναμέτρησης δεν ήταν καλά για τη Νάπολι, καθώς ο Ινσίνιε έχασε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, ένα γκολ του Ντι Λορέντσο ακυρώθηκε ως οριακό οφσάιντ από το VAR, ενώ η μπάλα δεν έκανε το χατίρι ούτε στον Ίρβινγκ Λοθάνο προσκρούοντας στο δοκάρι. Χρειάστηκε να φτάσει το 81ο λεπτό και το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας του Οσιμέν, όπως το χαρακτήρισε μετά τη λήξη ο Νιγηριανός επιθετικός.

Τι έχει αλλάξει συγκριτικά με πέρσι στη λειτουργία της Νάπολι; Αρχικά ο Σπαλέτι έφυγε από το καθιερωμένο 4-2-3-1 του Τζενάρο Γκατούζο, εφαρμόζοντας διάταξη 4-3-3 με δύο box-to-box μέσους, τον Πιότρ Ζιελίνσκι και τον Αντρέ Φρανκ Ανγκίσα. Κομβικό ρόλο έχει ο Φαμπιάν Ρουίζ, παίρνοντας πολλές πρωτοβουλίες με πολλές πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Η σημαντικότερη αλλαγή για τη Νάπολι είναι η βελτίωση της άμυνας, καθώς τα xGoals που δεχόταν πέρσι ήταν 1.2 έναντι 0.56 φέτος. Εάν συνεχιστεί αυτή η επίδοση θα είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να κοντράρει τη Νάπολι στη μάχη του τίτλου.

Βλέποντας αυτό το «αριστούργημα» του Λουτσιάνο Σπαλέτι οι οπαδοί της Νάπολι έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν πως έφτασε η ώρα να κατακτήσουν το πρωτάθλημα έπειτα από τη σεζόν 1989/90. Ένας μεγάλος υποστηρικτής και «θρύλος» της ομάδας παρακολουθεί με αγωνία από ψηλά, περιμένοντας να δει την πόλη του να γιορτάζει… Ο Μαραντόνα έφυγε πέρσι από τη ζωή και η Νάπολι έχει έναν λόγο παραπάνω να κατακτήσει το φετινό τρόπαιο. Για τον Ντιέγκο…

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0